Yedigöller milli parkı, batı Karadeniz bölgesinde, Bolu ilinin kuzeyinde, Zonguldak ilinin güneyinde yer almaktadır.

Kayın, meşe, gürgen, karaağaç, karaçam, sarıçam, Köknar, ıhlamur, porsuk gibi birçok ağaç çeşidinin doğal bitki örtüsünü oluşturduğu bu çeşitlilik her mevsim ağaçların ve yaprakların farklı bir rengini keşfetmenizi sağlıyor.

Yedigöller Milli Parkı heyelanın oluşturduğu göller ve ormanı ile zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Kayan kitlelerin vadinin önünü kapatması sonucu oluşan set gölleridir. Türkiye’de ilk kültür alabalığı üretme istasyonu bu milli parkta kurulmuştur. Milli parkta, karavan ve çadır gibi konaklama olanaklarının yanı sıra, bungalov evler de konaklama için seçenekler arasında yer alıyor. Parkın yakın çevresinde ve içinde, yabani domuz, kurt, sincap, geyik ve tilki türleri yer almaktadır.

Dilden dile anlatılan bir efsaneye göre Yedigöller bir dönem iyilik perilerinin mekanıymış. Bolu beyi, avlanma esnasında bembeyaz bir güvercin görmüş. Okunu yaydan çıkardığı ve okun hedefe gittiği esnada güvercin dünya güzeli bir kadına dönüşmüş. Bolu beyi tedirgin olmuş, lakin yapacak bir şey kalmamış. Ok kadının kalbine saplanmış. Bir çığlıktan sonra, yer gök birbirine girmiş. Ağlayan diğer perilerin gözyaşları da buradaki gölleri oluşturmuş.

Efsaneleri, hikayeleri, doğal güzelliği, eşsiz tabiatı ile Yedigöller deneyimlenmesi gereken, hafızanızda iz bırakacak bir yerdir.