Bungalov evler, çoğu ahşaptan yapılan, sundurma ile örtülü verandası olan, tek katlı fakat bir buçuk kata kadar da inşa edilebilen yapılardır.
Yapılan ilk bungalov evler, alçak zemin üzerine kurulu geniş sundurmalı bir yapıdaydı. Zamanla kullanılan malzemenin değişmesi, tasarımlarının yenilikçi olması ile daha modern bir yapıya büründü.
Bungalov evlerin yapımında genellikle dayanıklı yapısı itibari ile çam ağaçları tercih edilmektedir. Meşe, kayın, büyük köknar da yapımlarında tercih edilen ağaç türleri de yapıda tercih edilen ağaç türlerindedir.
Dış cephesi genellikle ahşaptan oluşan bu şirin evler genelde 26 metrekare olarak tasarlanır. 4 metrekaresi banyo, 16 metrekaresi kullanım alanı, 6 metrekaresi de balkona ayrılır. Tamamen doğal malzemeden üretilen bungalovlar içeride oksijen sirkülasyonu sağlaması açısından da önem taşımaktadır.
Tasarım olarak dikdörtgen ve ev görünümünde olan yapıların, doğanın bir parçası olan insan üzerindeki olumlu psikolojik etkisi de yadsınamaz bir gerçektir.
Bungalov evlerin en belirgin özelliği geniş verandalarıdır. Açık havada dinlenmek, temiz havanın ve oksijenin tadını çıkarmak için kullanılabileceği gibi, kahvaltı, mangal gibi aktiviteler için de imkan sunar. Daha çok tatil bölgelerinde rastlanılan bu evler ekolojik avantajları nedeniyle de sıklıkla tercih edilmektedir.
Hafif yapıları nedeniyle depremin dezavantajlarını minimuma indirir. Güvenli ve sağlıklı bir konaklama deneyimi sunar.