Seyir Terasları

Bolu Yedigöller Milli Park’ı ziyaretçilerini göller bölgesine daha ulaşmadan karşılayacak olan seyir teraslarında molalar vererek daha göllere varmadan eşsiz manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz. 

Kapankaya Seyir Terası veya Atmaca Seyir Terası durak noktalarınızdan biri olabilir. 

(Göllerin sıralaması Sazlı , İnce , Nazlı , Kuru , Derin , Büyük ve Serin üstten aşağı daha sağlıklı olcaktır.)

Büyükgöl 

Milli Park içerisindeki göllerden en büyüğü olan Büyükgöl, 25.000 metrekare bir alana sahip ve en derin noktası 16 metre. Ziyaretçilerin de en çok durduğu noktalardan olan Büyükgöl üzerindeki iskeleye çıkıp etrafını saran ağaçların göl üzerinde oluşturduğu manzaraya kendinizi bırakabilirsiniz. Aynı zamanda gölün kenarında piknik yapmak da bir başka! 

Nazlıgöl

Bölgenin en sevilen göllerinden biri olan Nazlıgöl tabiatın bize sunduğu güzelliği gözler önüne seriyor. 16.000 metrekare bir alana yayılmış olan göl, dibinden sızdırdığı suyun yüzeyde oluşturduğu şelaleden dolayı “Şelale Gölü” olarak da anılıyor. Etrafında çadır da kurulabilen Nazlıgöl kamp severlerin popüler noktası. 

Sazlıgöl

6000 metrekare genişliğinde olan Sazlıgöl adını üzerini kaplayan sazlıklardan alıyor. Diğer göllere göre daha az popüler olan göl aslında sakinliği seçenler için ideal nokta. Diğer göllerden farklı olarak berraklığı ile de sizleri karşılıyor. 

İncegöl 

Adı gibi ince olan İncegöl, bölgedeki en dar göl. Üzerindeki köprüye çıktığınızda harika bir manzara ile sizi selamlayan gölün üzerinin yeşil yapraklarla kaplı olması da burada görülmeye değer bir tablo oluşturuyor. 

Kurugöl

Dilek çeşmesinin yakınlarında olan Kurugöl, Nazlıgöl’e çok yakın bir mesafe bulunuyor.  150 metrekare olan bu minik göl adını da yılın birçok ayında kuru olmasından alıyor. 

Seringöl 

1.800 metrekare büyüklüğündeki Seringöl Mengen Yedigöller yolundan gelenlerin karşısına ilk çıkacak olan göl. Küçük olan gölün derinliği de 2 metre. Dibinden çıkan ağaçlarla unutulmaz bir manzara sunan Seringöl’ü görmeden geçmeyin!

Deringöl

Büyükgöl’e bağlı olan Deringöl adını da diğer göller gibi fiziki özelliğinden almakta. 15.000 metrekare olan gölün derinliği de 20 metre. Yine büyüleyici bir güzellikle sizi karşılayan göl etrafındaki kamp imkânı dolayısıyla da en çok ziyaret edilen noktalardan. 

Anıt Çam Ağacı

Bolu Yedigöller Milli Park’ı içerisinde yer alan 500 yıllık anıt çam ağacı tüm ihtişamıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken noktalardan biri. Arabanızı park ederek tahta merdivenlerle ulaşabileceğiniz dev çam ağacı özellikle güzel fotoğraf karesi yakalamak isteyen çiftlerin tercihi. 

Dilek Çeşmesi

Göller Bölgesini yürürken uğrayabileceğiniz noktalardan birisi de dilek çeşmesi. İnanışa göre burada dilek tutar ve bu çeşmede yer alan yedi musluktan su içerseniz dileğiniz gerçek oluyor. 

Pisagor ağacı

Yedigöller Milli Parkı’nın en çok ziyaret alan noktalarından biri de Pisagor ağacı. Adını Pisagor teoremindeki dik üçgene benzerliğinden alan ağacın aynı zamanda sonsuza dek gidebileceği için, Pisagor teoremindeki sonsuzluk kavramını yansıttığı düşünülmektedir. 

Şelale

Pisagor Ağacını geçtikten sonra orman içinde kuş sesleri eşliğinde yapacağınız bir yürüyüş sonrası ulaşacağınız şelale; kaynağını Nazlıgöl’den sızan sulardan alıyor. Ağaçlar etrafı kapladığı için ekstra serin olan şelale alanına giderken üzerinize kalın bir şeyler almanızda fayda var.